איתור נזילות · 24 שעות ביממה

איתור נזילות בירושלים

בירושלים הרטיבות כמעט אף פעם לא יוצאת במקום שבו היא נכנסה. חיפוי אבן, קירות עבים והפרשי גובה חדים מזיזים את המים רחוק מהמקור, ולכן האבחון כאן נעשה אחרת.

  • איתור בלי הריסה
  • 24 שעות ביממה, לא בשבת
  • בדיקת לחץ סטטי
  • אחריות על העבודה
איתור נזילות בירושלים
איתור נזילות בירושליםהחל מ-⁠1200 ₪המחיר הסופי נקבע אחרי אבחון בשטח

ירושלים היא העיר שבה שני גורמים שאין להם משמעות רבה במקומות אחרים הופכים למרכזיים: הגובה והאבן. העיר פרושה על רכס עם הפרשי גובה של מאות מטרים בין שכונה לשכונה, וכל הפרש כזה מתורגם ישירות ללחץ מים בתוך הצנרת. במקביל, מרבית המבנים עטופים בחיפוי אבן שאינו מראה כתמים כלל, ולכן רטיבות מתקדמת מאחוריו זמן רב לפני שמישהו מבחין בה. איתור נזילות בירושלים חייב להתחיל מהשניים האלה.

מכאן נובעת התופעה שמאפיינת את העיר יותר מכל אחרת: המרחק בין נקודת הכשל ובין נקודת הגלישה גדול במיוחד. מים שיצאו בקצה קיר עבה יכולים לנוע בתוך הבנייה מטרים רבים ולצאת בקומה אחרת לגמרי. בירושלים השירות פעיל 24 שעות ביממה, מיום ראשון ועד כניסת השבת, כולל לילות וימי חג.

איתור נזילות בירושלים - בקצרה

מי מספק
חיים אינסטלציה, אינסטלטור מקצועי עם ותק רב בתחום
מה כולל השירות
מדידת לחץ סטטי בנקודת הכניסה, קריאת מד מים, מיפוי לחות מאחורי חיפוי, סריקה תרמית בהתאמה לקירות עבים, האזנה אקוסטית, בידוד לחץ ודוח ממצאים
מחיר
איתור נזילות החל מ-⁠1200 ₪. המחיר הסופי נקבע רק אחרי אבחון בשטח; שעות לילה, ימי שישי וערבי חג בתוספת תשלום.
לא כלול
חלקים ואביזרים להחלפה, עבודות בנייה ואיטום, שעות לילה וחגים בתוספת תשלום
אזור שירות
ירושלים, מבשרת ציון, בית שמש, מעלה אדומים, גבעת זאב, מודיעין
זמינות
24 שעות ביממה, לא בשבת, עד 30 דקות בבית הלקוח · טלפון 050-830-3889
איתור נזילות בירושלים - חיים אינסטלציה

מתי צריך איתור נזילות בירושלים

המקרה הראשון הוא רטיבות שמופיעה בקיר חוץ מחופה אבן או בקיר פנימי שגובל בו. חיפוי אבן הוא חומר קשה וצפוף, ולכן מים שנמצאים מאחוריו אינם מכתימים אותו אלא נעים בשכבת האוויר או בטיט שמאחור עד שהם מוצאים מפלט. הסימן היחיד שכן מופיע על האבן עצמה הוא לעיתים נזילת גיר לבנה בקו התפר, שהיא סימן שהמים שוטפים סיד מהטיט. זה סימן מובהק ולא כדאי להתעלם ממנו.

המקרה השני הוא מרתפים. בעיר בנויה על מדרון, מרתף שנחצב בסלע נמצא מטבעו בקשר ישיר עם הקרקע. אחרי חורף גשום נוצרת בשכבות הסלע זרימת מים עילית, והמים האלה לוחצים על קירות המרתף ועולים בבנייה בכוח נימי. זו אינה נזילה מצנרת, אלא לחות שמקורה בקרקע, והאבחון שלה שונה לגמרי. הרקע המלא לתופעה מופיע בדף רטיבות קפילארית.

המקרה השלישי הוא נזילה שנוצרה מעודף לחץ. בשכונות שיושבות נמוך ומקבלות מים ממקור גבוה, הלחץ הסטטי עולה מעל מה שהצנרת הביתית אמורה לשאת. אביזרים נכשלים מוקדם, מיכלי הדחה ממשיכים לזרום, ומחברים משתחררים אחרי מכת לחץ. פירוט של הבדיקה עצמה נמצא בדף בדיקת לחץ מים.

למה זה קורה דווקא בירושלים

הסיבה הראשונה היא הטופוגרפיה. הפרש גובה יוצר לחץ סטטי בקצב של בערך אטמוספירה לכל עשרה מטרים, ולכן בית שנמצא עשרות מטרים מתחת למאגר שמזין אותו מקבל לחץ גבוה במיוחד. לחץ גבוה מגדיל את קצב הדליפה בנקב קיים, מקצר את חיי האטמים ומייצר מכות לחץ כשברז נסגר במהירות. מפחית לחץ בכניסה לדירה הוא לעיתים הפתרון האמיתי, ולא החלפת האביזר שדולף.

הסיבה השנייה היא עובי הקירות ואופי החומר. בשכונות הוותיקות יש קירות אבן בעובי חצי מטר ויותר, ותקרות קמרון. חומר במסה כזו מחזיק טמפרטורה לאורך שעות, ולכן מצלמה תרמית מראה בו הפרשים חלשים ומטושטשים. הפתרון המעשי הוא לסרוק אחרי הזרמת מים חמים ממושכת ולא בהזרמה קצרה, ולהשלים תמיד עם האזנה אקוסטית ובדיקת לחץ. מי שסורק קיר אבן בירושלים כמו שסורק קיר גבס טועה.

הסיבה השלישית היא הקור. ירושלים היא מהמקומות הבודדים באזור שבהם טמפרטורות מגיעות לנקודת הקיפאון בלילות החורף. מים שקופאים בתוך צינור חשוף מתפשטים ויוצרים סדק, אבל הנזילה מתגלה רק כשהקרח נמס ביום למחרת. לכן גל של קריאות נזילה אחרי לילה קפוא הוא תופעה מקומית, וכל צינור חשוף על גג, במרפסת או בחצר צריך בידוד לפני החורף.

  1. מדידת לחץ. מודדים את הלחץ הסטטי בנקודת הכניסה. קריאה גבוהה מסבירה לבדה חלק ניכר מהתקלות ומחייבת מפחית לחץ.
  2. מד מים והפרדה ראשונה. מד שזז מאשר קו בלחץ. מד שעומד מפנה את החשד לחדירת מים, לניקוז או ללחות מהקרקע, שבעיר הזו היא אפשרות שכיחה.
  3. מיפוי לחות מאחורי חיפוי. מודדים לחות בנקודות רשת על הקיר, כולל בגבהים שונים, כדי להבין אם הלחות יורדת מלמעלה או עולה מהרצפה.
  4. סריקה תרמית מותאמת. מזרימים מים חמים לפרק זמן ארוך מהמקובל, כדי שההפרש יעבור את המסה של הקיר ויופיע על פני השטח.
  5. האזנה ובידוד לחץ. מאזינים לאורך המסלול, ואחר כך מנתקים קו יחיד ובודקים ירידת לחץ כדי לאשר מי מהקווים מאבד מים.
  6. סימון ודוח. מסמנים את הנקודה ומגדירים אם הפתרון הוא תיקון נקודתי, מפחית לחץ, בידוד או איטום, ומוציאים דוח ממצאים.

איתור נזילות בירושלים - מחיר ומה כלול בשירות

איתור נזילות החל מ-⁠1200 ₪. מחירי השירות נעים בין 250 ₪ ל-2,500 ₪ ומשתנים בהתאם לסוג התקלה ומורכבות העבודה. המחיר הסופי נקבע רק אחרי אבחון בשטח; שעות לילה, ימי שישי וערבי חג בתוספת תשלום.

מחירון שירותי אינסטלציה
סוג השירותמחיר
תיקון נזילה באסלההחל מ-⁠270 ₪
תיקון נזילה בשירותיםהחל מ-⁠300 ₪
רטיבות בתקרההחל מ-⁠350 ₪
טיפול בהצפה בביתהחל מ-⁠400 ₪
תקלות ניקוז כלליותהחל מ-⁠500 ₪
תיקון רטיבות בקירהחל מ-⁠750 ₪
צילום צנרת ביובהחל מ-⁠800 ₪
טיפול ברטיבות ברצפההחל מ-⁠800 ₪
הגברת לחץ מיםהחל מ-⁠800 ₪
איתור נזילותהחל מ-⁠1200 ₪

המחירים וזמני ההגעה באתר הינם משוערים בלבד, ועשויים להשתנות בהתאם לאופי העבודה ומיקום הלקוח. המחיר הסופי וזמן ההגעה ייקבעו במהלך שיחת טלפון או פגישת ייעוץ בבית הלקוח.

מה כלול בשירות בירושלים

  • הגעה ואבחון התקלה בשטח
  • ציוד מקצועי: מכשור איתור, ספירלה חשמלית ומצלמת צנרת
  • ביצוע העבודה עד לפתרון מלא של התקלה
  • בדיקת תקינות בסיום מול הלקוח
  • ניקיון וסידור אזור העבודה
  • אחריות על העבודה שבוצעה

מה לא כלול בשירות בירושלים (בתוספת תשלום)

  • חלקים ואביזרים שצריך להחליף (ברז, אסלה, משאבה)
  • עבודות בנייה, איטום או ריצוף אחרי פתיחת קיר
  • שעות לילה, ימי שישי וערבי חג בתוספת תשלום
  • עבודות בגובה או שימוש במנוף

רטיבות במרתף, ולמה זו כמעט אף פעם לא צנרת

ההבחנה הזו חוסכת את הכסף הגדול. לחות שמקורה בקרקע מתנהגת אחרת מנזילה: היא מופיעה בקו אופקי בגובה קבוע מעל הרצפה, היא חזקה יותר אחרי גשמים ונחלשת בקיץ, ומד המים אינו זז בכלל. נזילה מצנרת, לעומת זאת, יוצרת אזור רטוב עם מרכז ברור, היא אינה תלויה בעונה, והיא כמעט תמיד מזיזה את המד או מפילה לחץ בקטע מבודד.

בשני המקרים הפתרון שונה לגמרי. בלחות קרקע מטפלים בניקוז היקפי, באיטום ולעיתים בבור שאיבה, ופתרון השאיבה במפלס נמוך מתואר בדף משאבת ביוב למרתף. בנזילה מתקנים את הקו. מי שמחפש שרברב בירושלים כדי לתקן צינור במרתף שסובל מלחות קרקע ישלם פעמיים ויגלה שהכתם חזר בחורף הבא, ולכן אנחנו מבצעים את ההפרדה הזו לפני כל עבודה.

התמונות להמחשה: סריקה תרמית של קיר רטוב, צילום פנימי של הקו ועבודות משלימות.

מה חשוב לדעת לפני שמזמינים

ראשית, ציינו את הגובה. אם אתם גרים בשכונה נמוכה ביחס לסביבתה או במבנה שהקומות התחתונות שלו עמוקות במדרון, אמרו זאת. זה מכניס את מדידת הלחץ לראש סדר הבדיקות ולעיתים מסביר את כל התלונה בלי שום חיפוש נוסף, במיוחד כשהתקלות חוזרות באביזרים שונים.

שנית, שימו לב לעונתיות. רטיבות שהופיעה בפעם הראשונה בסוף ינואר ונעלמה במאי מספרת סיפור של מים חיצוניים, ואבחון שלה נעשה בצורה הטובה ביותר בעיצומו של החורף. רטיבות שקיימת כל השנה היא צנרת ואפשר לבדוק אותה בכל מועד. ההבדל הזה קובע מתי נכון להזמין, ומגוון סוגי הלחות מתואר בדף רטיבות.

שלישית, אל תפרקו אבן. פירוק חיפוי אבן הוא עבודה יקרה, וכשהוא נעשה במקום הלא נכון גם ההחזרה שלו אינה זהה למקור. עדיף לשלם על איתור ולפתוח נקודה אחת. את טווחי המחירים אפשר לראות במחירון האינסטלציה, את שיטות האיתור המלאות בדף איתור נזילות, ואת שאר העבודות שאנחנו מבצעים בעיר בדף אינסטלטור בירושלים.

שכונות בירושלים שבהן אנחנו נותנים שירות

אנחנו מגיעים לכל שכונות ירושלים, מהבתים הוותיקים במרכז ועד השכונות החדשות בפאתי העיר. זמן ההגעה זהה בכולן.

עודכן לאחרונה: 30.9.2026

שאלות נפוצות - איתור נזילות בירושלים

כמה עולה איתור נזילות בירושלים?

איתור נזילות מתחיל ב-1,200 ₪ וכולל את הבדיקות עד סימון הנקודה, גם כשמדובר בקירות אבן עבים שדורשים סריקה ממושכת. תיקון רטיבות בקיר מתומחר החל מ-⁠750 ₪, טיפול ברטיבות ברצפה החל מ-⁠800 ₪, הגברת לחץ מים החל מ-⁠800 ₪ וצילום צנרת ביוב החל מ-⁠800 ₪. מחיר התיקון נמסר אחרי האבחון.

למה הרטיבות יוצאת רחוק מהמקום שבו הצינור דולף?

כי המים נעים בתוך הבנייה. בקיר אבן עבה או מאחורי חיפוי יש שכבות טיט וחללים שמוליכים מים בכיוון אופקי, והמים יורדים רק כשהם מגיעים לנקודת מפלט. בקיר בעובי חצי מטר המסלול הזה יכול להיות מטרים ולפעמים קומה שלמה. לכן פתיחה לפי מיקום הכתם היא הדרך הבטוחה לפספס את המקור.

איך מבדילים בין נזילה לבין לחות שעולה מהקרקע במרתף?

בשלושה מדדים. גובה: לחות קרקע מופיעה בקו אופקי בגובה קבוע מעל הרצפה, בעוד נזילה יוצרת אזור עם מרכז ברור. עונתיות: לחות קרקע מתחזקת אחרי גשמים ונחלשת בקיץ, נזילה קיימת כל השנה. מד מים: בלחות קרקע הוא עומד לגמרי. שלושת המדדים ביחד נותנים תשובה חד משמעית לפני שנוגעים בקיר.

יש לי לחץ מים גבוה מאוד, זה יכול לגרום לנזילות?

כן, וזה נפוץ בשכונות שיושבות נמוך ומקבלות מים ממקור גבוה. כל עשרה מטרים של הפרש גובה מוסיפים בערך אטמוספירה, ולחץ מעל התחום שהמערכת הביתית מיועדת לו שוחק אטמים, מפיל מחברים ומגביר את הספיקה בכל נקב קיים. הפתרון הוא מפחית לחץ בכניסה, לא החלפה חוזרת של האביזר שנכשל.

יש נזילת גיר לבנה על האבן בקיר החוץ, מה זה אומר?

שמים זורמים מאחורי החיפוי ושוטפים סיד מהטיט. הפס הלבן הוא המשקע שנשאר אחרי שהמים התאדו, והוא מסמן את נקודת היציאה ולא את נקודת המקור. זה סימן חשוב כי הוא כמעט הראיה החזותית היחידה שחיפוי אבן מספק. אנחנו מתחילים ממנו ומטפסים כלפי מעלה בעזרת מדידות לחות עד למקור.

צינור התפוצץ אחרי לילה קפוא, למה הנזילה התגלתה רק ביום?

כי הקרח עצמו חוסם את הצינור. המים קופאים, מתפשטים ויוצרים סדק, אבל כל עוד הקרח במקומו הוא מונע זרימה. ברגע שהטמפרטורה עולה והקרח נמס, המים יוצאים דרך הסדק בבת אחת. לכן רוב הקריאות אחרי ליל כפור מגיעות בשעות הבוקר המאוחרות, וכדאי לבדד צינורות חשופים לפני החורף.

המצלמה התרמית לא מראה כלום בקיר האבן שלי, זה אומר שאין נזילה?

לא. קיר במסה גדולה מחזיק טמפרטורה אחידה ומטשטש הפרשים, ולכן סריקה קצרה עליו אינה אמינה. הדרך הנכונה היא להזרים מים חמים לפרק זמן ארוך מהמקובל ורק אז לסרוק, ובכל מקרה להשלים עם האזנה אקוסטית ובדיקת לחץ בקו מבודד. שלילה על בסיס סריקה אחת בלבד היא טעות באבחון.

הרטיבות אצלי מופיעה רק בחורף, שווה לבדוק בקיץ?

עדיף לא. רטיבות עונתית מצביעה על מים חיצוניים, כלומר איטום, ניקוז או לחות קרקע, ובקיץ הגורם הזה אינו פעיל ולכן אין מה למדוד. בדיקה בעיצומו של החורף או בימים שאחרי גשם חזק תראה את התופעה בשיאה ותצביע על מקור הכניסה. בדיקה בעיתוי הלא נכון היא ביקור שלא יכול להניב ממצא.

אתם מגיעים לירושלים גם בשעות חריגות?

כן. השירות פעיל 24 שעות ביממה, מיום ראשון ועד כניסת השבת, כולל לילות וימי חג. בשבת לא עובדים. בקריאות דחופות כמו פיצוץ בצנרת או מים שיורדים לדירה מתחת אנחנו יוצאים מיד. בבדיקות שכוללות האזנה אקוסטית או סריקה של קיר אבן אנחנו מתאמים שעה מתאימה מטעמים מקצועיים.

רטיבות בקיר אבן בירושלים?

חייגו ונגיע לאבחן. מדידת לחץ, מיפוי לחות מאחורי החיפוי וסימון מדויק לפני שפותחים משהו.

050-830-3889